Rebane linnas – kelle probleem?

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Ihaste metsatihnikus asuv rebaseurg, kus elab emarebane koos kolme kutsikaga, kes käivad naaberkinnistutel pättusi tegemas. Kristjan Teedema 
Ihaste metsatihnikus asuv rebaseurg, kus elab emarebane koos kolme kutsikaga, kes käivad naaberkinnistutel pättusi tegemas. Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema

Ihaste metsatukas elutseb urus rebane kolme kutsikaga. Garaažide taga, eramaja servast vaid paarikümne meetri kaugusel paistab sügav urg, kus päeval on vaikus ja liikumist pole märgata. Kõik aga muutub õhtuhämaruses, kui rebane koos kutsikatega välja tuleb ja toitu otsima asub. Toiduotsimise käigus on rebane jõudnud ka eramaale ning viinud minema elanike vara, näiteks sikutas minema töösaapad.

Peamiselt ohutu loom on muutunud mõnele Ihaste elanikule peavaluks. Kardetakse ka, et ehk võib reinuvaderil mõni haigus küljes olla. Inimesi ega kõva müra loom ei karda. Kohalik elanik Harald Tiisler pöördus murega linna poole, et ehk aitab omavalitsus nuhtluseks saanud looma kaugemale metsa viia. Jahimees soovib püünise ülespanemise ja looma transpordi eest 50 eurot, seda ei soovi kohalikud maksta, sest urg asub linna maal.

Tartu linnavalitsuse linnapuhastuse peaspetsialisti Madis Tammeoru sõnul peab rebase mujale toimetamise eest maksma siiski see inimene, kelle maa peal pahandusi tehakse. «Kui maaomanikku loom häirib, siis maksab maaomanik. Linna maal võivad rebased elada, kui nad on terved,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles