GALERII Tipust topini jooksjad trotsisid kilomeetreid läbides vihma ja tuult

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy

Täna kella poole seitsme ajal õhtul jõudsid hommikul Munamäe tipust jooksu alustanud mehed ja naised Tartusse. Et esimesed võistlejad olid niivõrd kiired, pidid nad tegema tunnise peatuse, et teised järele jõuaksid. 

Kui hommikul jooksu alustades paistis päike ja ilm meenutas rohkem suve, siis õhtuks puhus lõikav tuul ja sabistas vihmagi.

Korraldajad ütlevad, et tegemist ei ole võistlusega ja peamine eesmärk on inspireerida inimesi liikuma ning külastada joostes Eesti kaunimaid kohti. Siiski andis melu kohapeal tunda, et on ka neid, kes hea tulemuse peale jooksevad.

«Tipust topini» ehk Munamäelt mereni on teatejooks, mille eesmärk on läbida tiimiga järjest joostes 337 kilomeetrit. Tänavu osales 80 meeskonda, nende seas ka Postimees. Igas võistkonnas on kümme liiget, kes jooksevad kolm vahetust.

Rada algab Suure Munamäe tipust ja viib jooksjad läbi Rõuge, Otepää, Elva, Tartu, Palamuse, Porkuni, Tapa, Lehtse, Jäneda, Kõrvemaa, Raasiku ja Saha Piritale. Joostakse avatud liiklusega teedel. Üksiku etapi pikkus jääb 8–16 kilomeetri vahele ja ühe jooksja läbitud kogudistants on 25–42 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles