Tartus vurab ringi kolm Omniva elektriratast

Tartu Postimees
Copy
Tartu postikullerid saavad oma käsutusse neli elektriratast.
Tartu postikullerid saavad oma käsutusse neli elektriratast. Foto: Omniva

Omniva laiendab keskkonnahoidliku postiteenuse osutamiseks oma masinaparki ning võtab laiemalt kasutusele elektrilised kaubarattad Vok Bikes. Esimesed kolm ratast on Tartus juba kohal ja valmis saadetised kohale viima. Kokku saab ülikoolilinn neli ratast.

Omniva juhatuse liige Kristi Unt tõdes, et elektrilised rattad on Omniva järjekordne samm rohelist elukeskkonda toetava teenuse pakkumiseks. Märtsist osutatakse mitmes Eesti piirkonnas postiteenuseid uute elektriautodega. «Sel kevadsuvel hakkavad postikullerid üle Eesti saadetisi vedama 15 uue elektrirattaga,» ütles Unt. «Vok Bikes on kiire ja efektiivne ning sobib hästi meie postiteenuse osutamiseks tiheasustusega aladel. Plaanime elektrirataste kasutamist tulevikus kindlasti laiendada.» Seni on kullerid ratastega väga rahule jäänud. 

Omniva elektrilised rattad hakkavad sõitma Tallinnas, Tartus, Jõgeval, Haapsalus, Kuressaares ja Pärnus. Vok Bikes sõidab kiirusega kuni 25 km tunnis ja ühe laadimisega saab sõita kuni 100 km. Ratta kasutamise teeb mugavaks ees olev läbipaistev aken ja katus, mis kaitseb kehva ilma eest.

Ratta tagaosas on kaubaruum ja see võimaldab transportida suuremas koguses perioodikat ja kirju, mida tavarattaga korraga kohale ei viiks. Jalgsi tehtava postiringiga võrreldes saab elektrilise kaubarattaga teenindada 15 protsenti rohkem kliente. Samuti on kaubaratas liikumiseks hea neis kohtades, kuhu on autoga raske ligi pääseda. Elektrilistele kaubaratastele kehtivad samad liiklusreeglid, mis kõigile rattaga liiklejatele, ja turvanõuded.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles