GALERII ⟩ Viltuse maja uutel näitustel avaneb kunstniku ja tema poolõe suhe, ülevaade illustratsioonidest ning Ado Vabbe maailm

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Tartu kunstimuuseum avas kolm uut näitust: esimesel korrusel Diāna Tamase «Poolarmastus», teisel «Kujuta pilti! Illustratsioone Tartmusi kogust» ja kolmandal «Ado Vabbe. Wunderbar». Nende olulisust märgib asjaolu, et avamisele oli korraks kohale tulnud muuseumi direktor Joanna Hoffmann, kaelas valge koroonatõrjekrae, et siis pärast päevakohaste sõnavõttude kuulamist joosta tagasi oma kolmenädalase poja juurde.

Kõigi kolme näituse ühekorraga avamiseks kogunes kutsutud kunstiseltskond esimese korruse suurimasse ruumi, mille seintel nii nagu kogu esimese korruse ruumides, on Riia-Tartu kunstniku, Tartu kunstnike liidu liikme ja kõrgema kunstikooli Pallas õppejõu Diāna Tamane fotod. Väikseimas, akendeta ruumis linastub ka üks video. Fotode peategelane on kunstniku poolõde Elina.

Diāna Tamane näituse «Poolarmastus» on kureerinud rahvusvahelise fotokunsti platvormi Photoworksi direktor Shoair Mavlian. Londonlanna oli üleni mustas ja seisis avamise ajal pidevalt Tamane kõrval, kes kandis punast pisikeste valgete lillekestega kleiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles