Kooli hoolekogu ähvardab Tartu linnavalitsust eestikeelsele õppele ülemineku asjus kohtuga (4)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Puškini kooli hoolekogu koosolekul ei hajunud hoolekogu esimehe Irina Panova (paremal) kahtlused eesti õppekeelele ülemineku asjus. Linnavalitsuses valminud tegevuskava olid tutvustama tulnud Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski (vasakul esiplaanil) ja haridusosakonna juhataja Riho Raave (vasakult teine).
Puškini kooli hoolekogu koosolekul ei hajunud hoolekogu esimehe Irina Panova (paremal) kahtlused eesti õppekeelele ülemineku asjus. Linnavalitsuses valminud tegevuskava olid tutvustama tulnud Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski (vasakul esiplaanil) ja haridusosakonna juhataja Riho Raave (vasakult teine). Foto: Margus Ansu

Öeldakse küll, et hommik on õhtust targem, aga Puškini kooli hoolekogu esimees Irina Panova kommentaar Tartus valminud eestikeelse hariduse tegevuskavale oli eile hommikul sama murelik kui üleeile enne õhtuse hoolekogu koosoleku algust.

Pärast võimuliidu mitu kuud kestnud tööd valminud plaan ütleb, et linna kaks vene emakeelega laste kooli peaksid nelja aastaga olema lõpetanud ülemineku eestikeelsele õppele, see tähendab, et õppetööst 75 protsenti oleks eesti keeles. Järk-järgult, alustades õppeastmete esimestest klassidest. Eestikeelseks peaksid muutuma ka vene emakeelega laste lasteaiad.

Seda keelenihet käisid Puškini kooli hoolekogus arutamas abilinnapea Lemmit Kaplinski ja haridusosakonna juhtaja Riho Raave. «Ütlesime välja meie mured ja arvamused, aga abilinnapead ei huvita väga. Ta ütles, et see ongi juba kompromissotsus, aga ei öelnud, kellega see kompromiss on,» sõnas Panova. «Arutasime lapsevanematega, mida edasi teeme. Lubasin, et jätkan konsulteerimist juristidega ning siis valmistame ette kohtupöördumise.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles