REEDENE RÕÕM ⟩ Merekaru ööbib laevas, molutab ja joob Tartu õlut

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kapten Uno Raudsik sõidab Koidulaga Laaksaare ja Piirissaare vahet juba kümnendat aastat. Kolm veel ja siis on pensioniaeg käes, ent ametit ta maha panema ei rutta.
Kapten Uno Raudsik sõidab Koidulaga Laaksaare ja Piirissaare vahet juba kümnendat aastat. Kolm veel ja siis on pensioniaeg käes, ent ametit ta maha panema ei rutta. Foto: Kristjan Teedema

Tosin aastat kohalikke ning puhkajaid Piirissaarele ja tagasi mandrile vedanud Koidula üks kahest kaptenist tähistab tänavu esimest tööjuubelit. 62-aastane merekaru Uno Raudsik on sõitnud läbi ka kõige kaugemad veed, ent naudib nüüd rahu, vaikust ja seda, et kõik saareelanikud teda tunnevad ning tööpäeva lõpus sauna kutsuvad.

Uno Raudsik, miks hakkasite Koidula kapteniks?

Mu sõbrad-tuttavad on alati imestanud, et kuidas saab inimene nii loll olla – ise Võrus sündinud ja kasvanud, aga ronis mere peale. Enne töötasin suurtel kalapüügilaevadel, peamiselt Läänemerel, kuid Nõukogude ajal ka Aafrika vetes. Aastaid tagasi oli mul paarimehega isegi oma laev ostetud. Ent siis muutus kalanduspoliitika, tulid kõiksugused püügipiirangud ja see ei tasunud ennast ära, müüsime laeva maha. Kõik see viskas kopa ette, enam ma merele ei taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles