Pildid Tuuleiil sai Vabaduse puiestikul jagu ühest pärnast

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Täna keskpäeva paiku murdus suure raginaga Tartus Vabaduse puiestikus Vabadussõja monumendi ehk Kalevipoja taga suurelt pärnalt üks haru.

Tartu linna arborist Kaire Zimmer vahendas, et murdumise hetkel olid pargis, veidi puust eemal tööd tegemas ehitusmehed. «Nad kuulsid ragisemist, kuid siis veel haru päris küljest ei murdunud, töömehed hoiatasid inimesi, et need puu alla ei kõnniks,» rääkis Zimmer.

Töömehed ei jõudnud aga ohutuslintegi ohtliku puu ümber vedada, kui juba haru päriselt küljest murdus. Pärnaharu kukkus lähedal kasvanud hobukastani puuvõrasse. Pole veel selge, kui palju sai viga pärn ning kui palju kannatas kahju pärn. Linna arborist sõnas, et kui lahtised oksad ja harud koristatud, vaadatakse mõlemad puud üle ning võetakse vastu otsus, kas puu tuleb maha võtta või ei. 

Linna arborist selgitas, et sarnaseid, mitmeharulisi pärnasid on linnaparkides veelgi, samas oli selle puu haru murdumine üllatus. «See pärn oli hea tervise juures,» sõnas Zimmer.

Arboristid käivad linna parkides ja haljasaladel aeg-ajalt puude tervist kontrollimas. «Kui on näha, et puul on kallal seen või mõni muu haigus ning on oht, et see võib tugeva tuulega ümber kukkuda, siis laseme haige puu maha võtta,» rääkis arborist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles