Graafikafestival elab edasi varalahkunud asutaja nime all

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tartu kunstimajas on Peeter Alliku nimelise Tartu graafikafestivali «Shadows/Varjud» näituse otsaseinal rida Carlos Barberena pilte.
Tartu kunstimajas on Peeter Alliku nimelise Tartu graafikafestivali «Shadows/Varjud» näituse otsaseinal rida Carlos Barberena pilte. Foto: Sille Annuk

Tartu kunstimaja saali ja kaks kõrvalkambrit on täitnud Peeter Alliku nimelise Tartu graafikafestivali «Shadows/Varjud» suurim näitus. Ukse avamisel paistavad mustal taustal silma enamasti väiksed musta värvi pildid. Pikimal seinal otse saaliukse vastas on Nicaragua kunstniku Carlos Barberena 25 graafilist lehte, enamasti portreed, leidub vihje surmale. Peeter Allik on surnud.

Tartu graafikafestivali on peetud korrapäraselt aastast 2012. Nüüd kannab see esimest korda oma asutaja nime.

«Eesmärk on graafikatöötubade, festivalide, erinevates meediumides töötavate kunstnike kokkusaamiste kaudu üles ehitada struktuur, mis annab igaühele võimaluse isiklike mõtete, visuaalse maailmapildi või mis iganes paljundamise levitamise mistahes demokraatliku või totalitaarse korralduse tingimustes,» põhjendas Peeter Allik (28. juuni 1966 – 31. detsember 2019) omal ajal festivali vajalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles