Rekordi teinud must-toonekure peret tabas tragöödia

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Must-toonekure kolm poega on praegu maaülikooli tohtrite valve all, nad on kunstema kenasti omaks võtnud. Kurepoegade kosumist saab jälgida reaalajas maaülikooli videoserveri vahendusel.
Must-toonekure kolm poega on praegu maaülikooli tohtrite valve all, nad on kunstema kenasti omaks võtnud. Kurepoegade kosumist saab jälgida reaalajas maaülikooli videoserveri vahendusel. Foto: Kuvatõmmis

Loodushuvilised ja Kotkaklubi liikmed juubeldasid mai lõpus: Jõgevamaal pesitsenud must-toonekure paaril, kes ristiti Janiks ja Jaanikaks, koorus pesas kuus poega, mis on äärmiselt haruldane. Paraku kadus Jan 1. juunil jäljetult ning emaslind ei suutnud poegade eest enam hoolitseda.

5. juunil otsustasid Kotkaklubi liikmed tuua kurepojad Eesti maaülikooli loomatohtrite hoole alla. Selleks ajaks oli kuuest pojast elus vaid kolm.

Kotkaklubi koordinaator Urmas Sellis sõnas, et keegi ei tea, mis isakurest on saanud. «Kindel on see, et vabatahtlikult ta pesa ei hüljanud, temaga pidi midagi juhtuma,» rääkis Sellis. Isakure asukohta kindlaks teha ei ole võimalik, sest tal ei olnud saatjat ega jalarõngast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles