Sanatooriumi pargi arutelul ei selgunud suunist linnavalitsusele (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Gea Kangilaski
Gea Kangilaski Foto: Kristjan Teedema

Sanatooriumi pargi väärtuste ja sinna ehitamise küsimus oli viimatisel Tartu linnavolikogu istungil arutamisel linnale olulise tähtsusega küsimusena, kuid pärast ettekannete kuulamist ja neile järgnenud küsimuste-vastuste vooru mingit lõppdokumenti vastu ei võetud.

Selles pole ka midagi erakordset, tõdes Tartu volikogu kantselei juhataja Aune Rumm. Samasuguses formaadis arutelu ongi vaid kahel korral lõppenud pöördumisega. Esimesel korral, kui volikogu arutas Tartu ühenduste küsimust, teisel korral oli erakorralisel istungil teemaks tselluloositehase rajamine.

Tartu planeeringute abilinnapea Gea Kangilaski (SDE) ei saanud selget sõnumit, mida arutelu algatajad soovivad. «Kui juttu on Nordeconi kinnistust, kus detailplaneeringu järgi on täisehituse protsent väike, põlisalleed säilivad, tuleb teha dendroloogiline uuring, mis ka lisab nõudeid, kuhu tohib ehitada – kas loodus ei saagi olla koos hoonetega,» ütles Kangilaski. «Kui keskkonnaamet leiab, et ehitamine ei võimalda kaitsta väärtusi, siis nii asi ongi. Näiteks kui sooviti, et linn peaks ära ostma, siis miks linn peaks ära ostma. Kui kaitse alla võtmise otsustab keskkonnaamet, peaks kompenseerima riik.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles