Politsei: Tartu Pride möödus meie jaoks rahulikult

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu Pride'i rongkäik sai alguse Vanemuise pargist. Rongkäiku saatis turvameeskond ning sündmust jälgis ka abipolitseinike jalgrattapatrull(paremal taga.
Tartu Pride'i rongkäik sai alguse Vanemuise pargist. Rongkäiku saatis turvameeskond ning sündmust jälgis ka abipolitseinike jalgrattapatrull(paremal taga. Foto: Margus Ansu

Laupäeval Tartus aset leidnud LGBT+ kogukonna suursündmus Pride tõi kokku ligi tuhat inimest. Et vältida võimalikke konflikte, saatis Pride'i rongkäiku turvameeste patrull, sündmust jälgisid ka jalgratastel abipolitseinikud.

Pride'i kogunemist tulid jälgima jalgratastel abipolitseinikud, kes tõdesid, et sündmus kulges rahumeelselt. «Näha on, et Tartu on piisavalt tolerantne ja Pride saab rahus toimuda, aga peame igaks juhuks olema valmis,» selgitas abipolitseinik Kaimo Kukk.

Ka politsei pressiesindaja Liis Krigul tõdes pühapäeva hommikul, et seoses Pride'iga ei tulnud politseil laupäeva õhtul Tartus tegeleda ühegi vahejuhtumiga.

Eesti LGBT ühingu koostöökoordinaator ja ürituse korraldaja Anette Mäletjärv rõõmustas, et marsil osalejad ei kogenud vastuseisu. «Turvalisuse tagamine on meile väga oluline, sest meil on eri Pride'ide ja meeleavalduste põhjal kogemusi ka vägivallaga,» selgitas Mäletjärv.

Laupäeval läks kõik korraldusmeeskonna vaatest väga hästi. «Paraku kuulsime mõne väiksema intsidendi kohta enne või pärast marssi, kuid marss ise kulges rõõmsalt ja rahulikult,» lisas Mäletjärv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles