Galerii ja video Elva Rock kõlas männilinnas taas, nagu viiskümmend aastat tagasi

Copy

Elva mändide alune täitus laupäeva õhtul rokkmuusikaga. Koos olid need, kes samal kuupäeval 50 aastat tagasi panid Elvas püsti esimese omalaadse rokipeo. Oli ka neid, kes Elva rokil esimest korda, nii laval kui ka publiku seas.

Elva lauluväljaku ümber veetud tara tagant jalutas kontserdi hakul mööda soliidses eas paar. «Kuula, Graps laulab,» sõnas proua oma härrale. «Mis sa nüüd räägid, ei saa olla, Graps on ju surnud, äkki tuleb lindilt,» pakkus härra. «Näe, noor mees on hoopis, aga täpselt nagu Graps,» ütles proua, kui jõudis läbi aia silmata laval esinemas Magnetic Bandi, kelle koosseisus astus ühe solistina üles Madis Arro. Esinemise poolest sarnanes Arro tõepoolest väga Gunnar Grapsiga. Kui ei teaks, oleks arvanud, et heli tuleb tõesti lindilt, mille sisse laulnud Graps ise. 

Elva Rockil käinud rahvas sai siiski ka päris Grapsi kuulda. Videolindilt mängiti üht  aastakümnetetagust salvestust, kus Gunnar Graps selgitas, kuidas rokkmuusika on Eestis arenenud. Toona, ilmselt kaheksakümnendate aastate hakul, tõdes Graps, et rokk on Eestis ja ka teistes Nõukogude Liidu riikides üks kõige jõudsamalt arenevaid muusikastiile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles