Harjutusrada õpetab lastele ohutut rattaga liiklemist

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy

Reedel, 10. juunil kell 14 on kõik lapsed ja noored oodatud koos ratastega Tartu laululava ülemise sissepääsu juurde vastvalminud rattarajale. Rada tutvustab levinumaid takistusi, millega võib liikluses kokku puutuda.

Rajal saavad lapsed harjutada, mismoodi neid takistusi ületada. Harjutada saab ka manöövri sooritamist ühe käega, et samal ajal kaasliiklejatele enda sõidusuunast märku anda, aukudest möödumist ja teepervele sõitmist. Rajal on informatiivsed juhised, mis annavad olulist teavet ohutu rattasõidu kohta.

Rada rajati projekti BTA Velomaster raames. Selle eesmärk on koos professionaalsete ja kogenud koostööpartneritega töötada välja moodus, kuidas lapsed saaksid turvaliselt ja uuenduslikult rattasõitu õppida ja oskusi lihvida.

Projekt sai alguse Lätist, kuhu praeguseks on loodud kaks õpperada ning valmimas on veel vähemalt kümme. Eestis on avatud rada Tallinnas, nüüd ka Tartus Tähtvere puhkepargis. 

«Tartu on jalgattalinn ning ratturite arv on Tartus üha suurem. Seetõttu on meie kõigi ohutust silmas pidades äärmiselt oluline õpetada rattasõitu juba lastele,» sõnas Tartu abilinnapea Mihkel Lees.

Õpperaja kinkis Tartule projekt BTA Velomaster, raja maksumus on ligi 14 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles