ROCKI TULEMINE ⟩ Elva legendaarse festivali tegi eriliseks hipilik õhkkond

, TÜ emeriitdotsent
Copy
Osa festivali publikust sattus 11. juunil 1972 männilinna laululaval pöördesse, suurem osa istus üsna rahulikult pinkidel.
Osa festivali publikust sattus 11. juunil 1972 männilinna laululaval pöördesse, suurem osa istus üsna rahulikult pinkidel. Foto: Eesti Muusika Kuulsuste Koda

Pool sajandit tagasi, 11. juunil 1972 astusid Elva lauluväljakul kuulajate ette Elva, Tartu, Ilmatsalu, Viljandi ja Valmiera ansamblid. Muusika oli meelepärane küll noortele, kuid mitte neile seltsimeestele, kes hoolitsesid nõukogude inimeste ideoloogiliselt õige kasvatamise eest.

Kalendris on taas 11. juuni ning paljuski samad bändid tulevad sealsamas kuulajate ette. Nende hulgas on Phoenix, kus 50 aastat tagasi mängisid Peeter Virsa (klaver, orel), Rein Virsa (viiul, soolokitarr), Peeter Vigel (laul, kitarr) ja Ivar Vigel (trummid). Ja ENN VELDI (basskitarr), kellest hiljem kujunes inglise filoloog. Praegu on ta Tartu ülikooli emeriitdotsent ja kirjutab mälestusteraamatut «Taas käidud radadel», millest siinkohal ilmub katkend.

Peeter Virsat kohtasin esimest korda Miina Härma nimelise 2. keskkooli (praegu Miina Härma gümnaasium) koolibändi St Guild proovis. Trummar Andres Hion oli oma sõbra kaasa kutsunud. Mäletan, et Peeter istus koolisaali laval klaveri taga, klõbistas mingit lugu ning ajas juttu.

Phoenixi basskitarrist Enn Veldi (66) oma koduaias Veerikul.
Phoenixi basskitarrist Enn Veldi (66) oma koduaias Veerikul. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles