Loodusfestival algab koos varahommikuse linnulauluga

Tartu Postimees
Copy
Järjekorras kaheksas Loodusfestival algab juba homme linnulauluhommikuga Toomemäel.
Järjekorras kaheksas Loodusfestival algab juba homme linnulauluhommikuga Toomemäel. Foto: Silvia Luik

Loodusfestival algab sel reedel ja kestab kuni tuleva nädala kolmapäevani. Festivali esimene sündmus leiab aset juba reede varahommikul Toomemäel, kus saab koos eksperdiga kuulata linnulaulu.

Järjekorras kaheksas festival keskendub meie naabritele nii toas kui ka õues. Koostöös Eesti ornitoloogiaühinguga tutvustatakse tänavusel loodusfestivalil sulelisi naabreid, kes pesitsevad meie aedades, parkides ja mujal linnaruumis.

Kõige esimene sündmus toimub Tartus Toomemäel, kus saab Andres Kalamehe juhendusel kuulata ja õppida tundma linnulaulu. Kogunetakse Inglisillal kell seitse, osalejatel palutakse kaasa võtta binokkel. Ka juba samal õhtul kell 18 oodatakse külalisi Linnujämmile Tartu lodjakojas, kus lavale astuvad linnud, muusikud ja sõnasepad.

Sel aastal on festivali kavas üle 40 üritusel ja töötoa, mis toimuvad üle Eesti – peamiselt Tartus, Tallinnas, Pärnus, Maardus ja Räpinas. Festivalil pannakse rõhku elurikkuse märkamisele, uuritakse, kuidas kaasnaabreid hoida ja väärtustada. Lisaks põnevatele sündmustele saab külastada näitusi, osa võtta orienteerumisest ja viktoriinist.

Loodusfestivali korraldavad Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, kaaskorraldajad on Linnuvaatleja ning mitmed loodusharidust edendavad asutused ja vabatahtlikud üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles