Uuest nädalast asendatakse Tartus koroonaviiruse proovivõtu telk koduste brigaadidega

Tartu Postimees
Copy
Nüüd saab testi teha kodus pannes eelnevalt kirja testimisbrigaadi aja.
Nüüd saab testi teha kodus pannes eelnevalt kirja testimisbrigaadi aja. Foto: Marko Saarm/Sakala

Tartus suletakse käesoleva nädala lõpus avalik proovivõtutelk, mida koordineeris Qvalitase arstikeskus, kuna viiruse levik on kahanenud ja testimisnõudlus vähenenud. Selle asemel saab saatekirja saaja tasuta tellida proovivõtubrigaadi endale koju.

Juunist saab saatekirja vaid perearsti poole pöördudes ning kõik perearstilt koroonaproovi saatekirja saanud inimesed saavad kõne avaliku testimise kõnekeskusest proovivõtuaja broneerimiseks tööpäeviti 9–17.

Saatekirja omanikule pakutakse võimalust anda proov kodus. Lepitakse kokku aeg ja koht. Kõne saamiseks soovitatakse arstiga üle kontrollida saatekirjal olev telefoninumber.

Ka kodus on võimalus anda koroonaviiruse proovi nii ninaneelust kui kurgust. Viimase soovi korral on oluline enne brigaadi saabumist olla vähemalt tund söömata-joomata. Ka tuleks enne välja otsida isikut tõendav pildiga dokument.

Üle-eestilistele brigaadidele lisaks jääb avatuks Tallinnas lauluväljaku mäel asuv avalik proovivõtutelk. Neile, kel ei ole saatekirja, jääb avatuks tasuline testimispunkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles