Jõgeva lähistel paiskus toiduõli vedanud veok külili, liiklus on avariipaigas suletud (1)

Tartu Postimees
Copy
Jõgeva-Põltsamaa maanteel külili paiskunud veok.
Jõgeva-Põltsamaa maanteel külili paiskunud veok. Foto: Politsei

Täna hommikul enne kella 9 sai häirekeskus teate, et Jõgeva vallas Jõgeva-Põltsamaa tee 4. kilomeetril on toiduõli vedanud veok paiskunud külili.

Veok, mille lastiks oli enam kui 20 tonni toiduõli, jäi teele risti ning liiklus sündmuskohal oli täielikult mõlemal suunal suletud. Liiklejaid suunati Siimusti kaudu ümbersõidule, transpordiamet on paigaldanud ka vastavad märgised, mis liiklejaid abistavad. Tee jääb suletuks kuni veoki omanik korraldab sündmuskohale rasketehnika, mis avariilise masina teelt ära tõmbab.

Operatiivtöötajad teevadsündmuskohal tööd ning selgitavad õnnetuse täpsemaid üksikasju. Kuivõrd avarii järel voolas teele suures koguses lastiks olnud toiduõli, katavad seda päästjad nüüdsama saepuruga.

Tartu jaoskonna patrullpolitseinik Riin Tamm selgitas, et veokijuht oli kaine ja omab juhtimisõigust. Ta sai õnnetuses viga ning meedikud viisid ta TÜ kliinikumi. Tee avariipaigas on kurviline ning lubatud maksimaalne sõidukiirus on seal 90 kilomeetrit tunnis. Juhi sõnul kaotas ta raskeveoki üle kontrolli tehnilise rikke tõttu. Täpsemad õnnetuse asjaolud on veel selgitamisel.

Kell pool kaheksa õhtul käisid veel viimased koristustööd. Politsei andis lootust, et kella kaheksaks saab liikluse lõigul taas avada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles