GALERII ⟩ Kümnes Tartu võimlemispidu pakkus rohkelt emotsioone ja silmailu

Lenel Karu
, reporter
Copy

Teisipäeva õhtul täitis laululava juba kümnendat korda peetud Tartu Võimlemispidu, mis tõi kokku paar tuhat võimlejat. Näha sai harrastajaid beebidest ja lastest kuni täiskasvanuteni, aga esines ka kõrge tasemega eliitrühm. Mitmes kavas astusid üles lapsevanemad koos pisipõnnidega. 

Teisipäeva õhtul nautisid sooja suveilma inimesed nii laulukaare ees pingiridadel kui ka külastajatest paksult täis murul. Igal pool siblisid ringi eri vanuses võimlemisrühmad, seljas kirevad kostüümid. Võimlemiskavades näitasid publikule ennast näiteks mereröövlid, kiisud või pardikesed. Laste ja noorte kõrval astusid üles ka täiskasvanud võimlejad.

Esinejate seas oli isegi mõnekuuseid beebisid, kes koos emadega vankris oma võimlemispeo etteaste tegid, seevastu teiste eluiga ületas 75 eluaasta piiri. Kuigi suur osa esinejatest oli pärit Lõuna-Eestist, siis olid kohal ka mõned rühmad Lääne-Virumaalt ning Pärnust. 

Palju emotsioone pakkusid akrobaatilised ja tempokad etteasted võimlemisklubi Akrose ja National Danish Performance Teami koostöös, kes esitavad kolmapäeval 8. juunil suurejoonelise võimlemisetenduse A.Le Coq Sport spordimajas.

Kümnenda Tartu Võimlemispeo ja varasemate võimlemispidude pealavastaja Sirje Eomõis rääkis, et viimaste aastate elukorraldus on olnud uus ja keeruline, ent harrastusvõimlejad on edasi tegutsenud. «Suutsime viimasel paaril aastal võimlemispidusid siiski virtuaalsel teel publikuni tuua. Aga seda enam oli suur rõõm näidata erinäoliseid võimlemist ja liikumist ülistavaid kavasid nüüd suurele publikule,» kinnitas Eomõis. 

Ta on treeneriametit pidanud üle viiekümne aasta ning alles mõni aasta tagasi tähistas Võimlemisklubi «Rütmika» 30ndat juubelit. «Sestap leidsime, et on paras aeg teha ajamasinaga üks sõit. Vaadata mis oli kunagi ja mis on nüüd. Kes teab, ehk õnnestub näha ka seda, mis ees,» lisas Eomõis. 

«Seda rõõmsat sündmust ei toimuks, kui poleks osalejaid. On imetlusväärne kui paljud neist on kaasa löönud juba esimesest võimlemispeost peale. Võimlejate sära silmis ja tegutsemislust hinges aina kasvab,» ütles pealavastaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles