Väike külapood läheb hingusele enne suurt juubelit

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kavastu poest saab kohalik kõik esmavajaliku. Poodnik Väino Kägo lootis, et vald aitab poe püsimisele kaasa, kuid kõik märgid näitavad, et juuli lõpus tuleb ikkagi uksed kinni panna.
Kavastu poest saab kohalik kõik esmavajaliku. Poodnik Väino Kägo lootis, et vald aitab poe püsimisele kaasa, kuid kõik märgid näitavad, et juuli lõpus tuleb ikkagi uksed kinni panna. Foto: Sille Annuk

Kavastu poodnik Väino Kägo tähistas mai alguses poe 17. tegutsemisaastat. 68-aastane Kägo lootis, et ehk jõuab äri 20 aasta juubeli ära oodata, kuid majanduselu on teinud oma korrektiivid ja Kavastu poodnik on otsustanud kaupluse juba tänavu juuli lõpus sulgeda.

«Mis teha, elu on selliseks läinud, suvel on siin käijaid küll, aga talvel maksan peale,» tõdes Kägo. «Nii ei ole võimalik poodi pidada.»

Rasked ajad algasid juba koroonapandeemiaga. «Maskikohustuse ajal sain hirmsasti sõimata ja maskivastased enam minu poodi ei tulnud,» meenutas ta. «Kui veel see energiahinna tõus tuli, siis inimestel ei olnud enam elektriarvete maksmise kõrvalt raha, et poodi tulla,» lisas Kägo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles