Raamatukogus näeb graafikat nii meilt kui mujalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Karlova-Ropka raamatukogus on avatud Tartu kõrgema kunstikooli graafikanäitus «Piiride vahel-Between Borders», mille valmimisel osales 80 tudengit üle Euroopa.

Linnaraamatukogu teatel on näitusel eksponeeritud kümmekond suurt estampgraafika lehte, mis on valminud Tartu kõrgema kunstikooli ja Bradfordi kõrgema kunstikooli ühisprojekti «Hibrida 3» raames.

Hibrida eesmärk oli tutvustada mitmesuguseid arenguid graafikas, kus vanad ja traditsioonilised sügav-, kõrg- ja lametrükitehnikad on põimitud uute ja kaasaegsete koopia- ja digiprindi võimalustega, võrrelda kaasaegses kontekstis piire, ristumisi ning kattumisi vana hea Inglismaa ja «uute» Euroopa riikide kultuurides.

Karlova raamatukogu näitusel esinevad Peter Blagg, Kathrin Bolton, Prue Dixon, Polina Lapõševa, Triin Mänd, Kadri Toom, Kristel Kevvai, Teele Strauss jt.

Graafiliste lehtede teostamisel on kombineeritud mitmesuguseid klassikalisi ja uusi graafika trükitehnikaid: pehmelakki, akvatintat, kuivnõela, linoollõiget, serigraafiat, koopiatrükki.

Väljapanek jääb avatuks 24. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles