Rene Kiis: Tartu turg on Lõuna-Eesti toidukultuuri hoidja ja arendaja

, Tartu turu tegevjuht
Copy
AS Tartu Turg tegevjuht Rene Kiis.
 
AS Tartu Turg tegevjuht Rene Kiis.  Foto: Sille Annuk

Turuhoones toimetab iga päev üle 50 väikekaupleja, kellele lisanduvad nädalavahetustel külalismüüjad. Mitmekesises liha- ja lihatoodete valikus on nii kohalike kasvatajate kui ka suurte tootjate pakkumisi.

Suur hulk turuhoone püsikauplejatest on ettevõtjad: kasvatavad, töötlevad, varuvad ja väärindavad letile jõudva toidukraami üksi või perega. Värske ja kodumaise talutoodangu kvaliteedimärk on Turu Tempel. Neile, kes ise kohalikku toidukraami kasvatavad või valmistavad ning turul müüvad. Tervislik toitumine tähendab ju ka seda, et sööme meie lähemas ümbruskonnas kasvatatut ja toodetut. Tartu turul on suurim heameel seda järjepidevust toetada ja linlastele sedakaudu maaelu tutvustada.

Tähtis on kauba mitmekesisus – osa ostjaid otsibki turult odavamat Läti kaupa või eksootilisi puu- ja köögivilju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles