Ülenurme gümnaasiumi direktori ametikohal asub tööle Tõnu Tender

Tartu Postimees
Copy
Tõnu Tender rääkimas saates «Otse Postimehest» emakeele tervisest ja tulevikust. 28. jaanuar 2019.
Tõnu Tender rääkimas saates «Otse Postimehest» emakeele tervisest ja tulevikust. 28. jaanuar 2019. Foto: Vladislav Musakko

Kambja vallavalitsuse istungil kinnitati Ülenurme gümnaasiumi direktoriks Tõnu Tender, kes asub täitma koolijuhi ülesandeid 1. augustil.

Tõnu Tender töötab Luunja keskkooli eesti keele ja kirjanduse õpetajana. Varem on ta töötanud aastaid haridus- ja teadusministeeriumis, juhtinud eesti keele instituuti ning täitnud ametikohustusi mitmetes haridusasutustes.

Ta on valitud ka Luunja keskkooli 2021. aasta lemmikõpetajaks. Tunnustamisüritusel tõsteti esile, et Tõnu Tender on õpilastele kõige enam silma jäänud iseloomu ja õpetamisviiside poolest. «Tema positiivsus on nakkav ning mõttemaailm üllatuslikult lai ja huvitav,» kirjutas Luunja valla infoleht.

Kambja vallavalitsuse sotsiaal-, haridus- ja kultuurivaldkonna abivallavanema Liis Rosina sõnul oli konkurss ametikohale tihe ja lõpliku otsuse tegemiseks tuli kandidaatidel veel tutvustada oma nägemust kooli tulevikust ja konkursikomisjonil kaaluda põhjalikult lõplikku otsust.

«Tegemist oli omavalitsuse ühe olulisema haridusasutuse juhi otsinguga, kelle tööst hakkab sõltuma väga paljude laste edasine elutee, mistõttu meie valikuprotsess oli põhjalik ja otsus kaalutletud. Omakorda loodame, et uus juht annab koolile hoo, mis sarnaneb viimaste aastate Tartu linna gümnaasiumite edulooga,» ütles Liis Rosin.

2021/2022. õppeaastal õpib Ülenurme gümnaasiumis ligi 1200 õpilast. Gümnaasiumiosa õpilaste arv läheneb 200-le ja põhikooliastmes õpib üle 1000 õpilase. Omavalitsusele on oluline, et gümnaasium on piirkonna tõmbe- ja tõukekeskus ning pakub konkurentsivõimelist haridust esimesest kaheteistkümnenda klassini.

Ülenurme gümnaasiumi direktori ametikohale kuulutati välja avalik konkurss käesoleva aasta märtsi lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles