Sakslane toob Tartu metallisarvikud kinolinale

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Filmi «Tartu Under the Horns» võttetiim Sebastian Dörner alias Grave (vasakul) ja Phil Keller kulutasid linateosele ligi 10 000 eurot oma raha.
Filmi «Tartu Under the Horns» võttetiim Sebastian Dörner alias Grave (vasakul) ja Phil Keller kulutasid linateosele ligi 10 000 eurot oma raha. Foto: Anna Apostata

Kaheksakümnendatel hoo sisse saanud muusikastiil black metal on pealtnäha sünge ning paljude hinnangul suisa kuri ja saatanlik, ent lavataguses elus on tihtilugu tegemist sõbralike pereinimestega, keda ühendab muusika. Kohalike raskemuusika loojatega on kõigil võimalik tutvuda sakslaste dokumentaalfilmis «Tartu Under the Horns», emakeeli «Sarvedealune Tartu».

Viis aastat pärast pealinna põrandaalustest bändidest jutustava filmi «Tallinn Under the Horns» esitlemist on järg Tartu käes. Septembris näeb ilmavalgust linateos siinsetest muusikutest. Saksa veebiajakirja Undergrounded.de võrdlemisi tilluke meeskond naasis mullu sügisel Baltikumi ja sukeldus Tartu kohalikku metallikogukonda.

«Peamise materjali võtsime üles nädalaga, kulus 20 tunni jagu filmilinti. See kõik tuli vaadata üle, põimida üheks looks ja viimistleda, milleks kulub ligi pool aastat,» rääkis režissöör Sebastian Dörner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles