Treffneristid mängivad oma eakaaslasi Ramildat ja Indrekut

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Vaatajate ees on Ramilda (Arabella Antons) ja Indrek (Jonathan Darvish-Kojori).
Vaatajate ees on Ramilda (Arabella Antons) ja Indrek (Jonathan Darvish-Kojori). Foto: Heikki Leis

Teisipäeval, 7. juunil kell 19 saab Genialistide klubi mustas saalis näha A. H. Tammsaare «Tõe ja õiguse» teise osa põhjal dramatiseeritud etendust «Enne tuleb armastada, muu tuleb muidugi», mille on lavastanud Anett Pullerits. Vaatajate ees on Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilased Arabella Antons ja Jonathan Darvish-Kojori.

Kümnenda klassi õpilane Antons tunnistati Ramilda rolli eest Tartumaa ja ka kogu Eesti kooliteatrite festivalil parimaks naisnäitlejaks. Darvish-Kojori on abiturient ning sai Tartumaa kooliteatrite festivalil Indreku rolli eest parima meesnäitleja tiitli.

«Niisiis on nii Indreku kui ka Ramilda rollis umbes-täpselt nii vanad õpilased, nagu Tammsaare on neid romaanis kujutanud,» märkis lavastaja Anett Pullerits.

Etendus on ühes vaatuses ja kestab umbes 55 minutit. Järgneb väike paus ja ühe akadeemilise tunni pikkune mõtete vahetamine filosoof Eduard Parhomenko ja kirjandusteadlase Arne Merilai juhtimisel.

Üritus on kõikidele huvilistele tasuta. Kohti saab broneerida, kui saata osalemise soov meiliaadressile anett.pullerits@htg.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles