Emajõe ääres katsetati kultuuriturgu

Tartu Postimees
Copy
Jõe ääres harjutati pärastlõunal tantsusamme.
Jõe ääres harjutati pärastlõunal tantsusamme. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Täna muutus avaturu taga asuv jõekallas kultuuri- ja kunstialaks, kus vihuti tantsu ning tehti tänavakunsti. Ürituse korraldas Garage48 Tartu linnaruumi häkatoni tiim, kes tahab muuta Sadamateatri lähedal asuvat ala elavaks linnaruumiks, kus saab nautida kultuuri ning head.

Pühapäeva pärastlõunal oli avaturul kibekiire aeg, inimesed sagisid vahekäikudes ja lettide vahel. Üle kogu ala kostis aga rahvamuusika ning jõe ääres vihuti tantsida.

Ettevõtmisel katsetati ala rakendamist tänavakunsti, -söögi, sauna ning palju muu põnevaga. «Soovime avada ruumi potentsiaali linnakodanikele ning kutsume kõiki kodanikke kaasa mõtlema ja ruumihäkki ellu viima,» lausus üks korraldajatest, maastikuarhitekt Kerli Irbo.

Muusika nautimiseks toodi kohale ka lamamistoolid.
Muusika nautimiseks toodi kohale ka lamamistoolid. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Kohal olid toitlustajad, kohalikud tänavakunstnikud, toimusid töötoad ning mõttetalgud antud ala paremaks kasutuselevõtuks. «Rahu silla ja Sadamateatri vaheline jõeäär vajab paremaid lahendusi, et pakkuda linlastele rohkem tegevusvõimalusi ja atraktiivsemat linnaruumi,» tõi välja abilinnapea Raimond Tamm.

«Loodame, et tartlastele Emajõe kultuuriturg meeldib,» ütles Irbo. «Autovabaduse puiestee kogemus tõestab, et Tartu on sellisteks algatusteks valmis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles