Loodusfestival heidab pilgu meie suleliste naabrite maailma

Tartu Postimees
Copy
Loodusfestivali käigus saab tutvuda koduaedades, parkides ja linnaruumis elavate lindudega.
Loodusfestivali käigus saab tutvuda koduaedades, parkides ja linnaruumis elavate lindudega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti ornitoloogiaühing tutvustab tänavusel loodusfestivalil sulelisi naabreid, kes pesitsevad koduaedades, parkides ja mujal linnaruumis. Huvilised saavad osaleda linnulauluhommikul Toomemäel, linnurikkuse teematuuril Karlovas ning aialinnupäeval.

Reedel kell 7 toimub Toomemäel linnulauluhommik, kus Andres Kalamehe juhendamisel saab kuulata ja õppida tundma linnulaulu. 

Järgmise nädala esmaspäeval kell 18 algab Tartu loodusmaja eest teematuur «Parimaid linnurikkuse näiteid Karlovas», mis viib osalejad läbi Karlova tänavate, hoovide ja nurgataguste, et pöörata tähelepanu linna mitmekesisusele ning linnurikkusele. Juhendaja Aire Orula jagab näpunäiteid, kuidas soodustada linnurikkust nii lihtsate, igapäevaste tegevuste kaudu kui ka teadlikumate toimimisviiside abil. 

Teisipäeva õhtul toimub Tartus Veski 4 aias aialinnupäev. Kavas on rasvatihase pesakastide meisterdamine Margus Otsa juhendamisel, osaleda saab otsimismängus ning tutvuda suvise aialinnupäevikuga. 

Üritusi korraldab Eesti ornitoloogiaühing ja need kuuluvad loodusfestivali programmi, mis sel aastal toimub 10.–15. juunil. Loodusfestivali korraldavad Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, kaaskorraldajad on Linnuvaatleja ning loodusharidust edendavad asutused ja vabatahtlikud üle Eesti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles