Toomemäe festival piilub tulevikku

Liisa Salekešina
Copy
Toomkiriku varemetesse on festivali tarbeks üles seatud lava.
Toomkiriku varemetesse on festivali tarbeks üles seatud lava. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Täna toimub Toomemäel ühepäevane festival, mille käigus arutatakse linnaruumi arengu ja linna tuleviku üle. Arutelutelgis üritatakse vastust saada küsimusele, milline peaks nägema välja Toomemägi, ning töötubades aetakse taga oravaid ja maalitakse võililledega.

«Toome müks» on Tartu 2024 projekti «Toomemäe taasavamine» esimene samm, mis keskendub just linna südamele ehk Toomemäele. Laupäeva lõunaks oli toomkiriku varemetesse püsti pandud lava ja välialal ootasid külalisi töötoad ning söögitelgid.

Kell kaks alustas esimene aruteluring Mariann Raisma juhtimisel. Raisma eestvedamisel vahetasid mõtteid Toomemäe tuleviku teemal õpetaja ja poliitik Jaak Juske, maastikuarhitekt ja ajakirjanik Merle Karro-Kalberg, Tartu ülikooli muuseumi haridusvaldkonna spetsialist Alex Savolainen, aasta mänedžer 2021 Henrik Ehte, näitleja ja lavastaja Tiit Palu, Tartu 2024 produktsiooni koordinaator Heigo Teder, ornitoloog Marko Mägi, keskkonnaameti juhtivspetsialist Märt Holtsmann ja rohelise kooli programmi koordinaator Eeva Kirsipuu-Vadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles