Tartlased avavad näituse Euroopa tänavakunsti pealinnas Berliinis

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Stina Leegi üks teoseid, mis on tehtud Berliinis.
Stina Leegi üks teoseid, mis on tehtud Berliinis. Foto: Tartu 2024

Tartu tänavakunstifestival Stencibility avab Berliinis mainekas Neurotitani galeriis näituse «Hello Mister Police Officer», mille korraldajad annavad ülevaate Tartu tänavakunstist ja on võtnud vaatluse alla mängu seaduse piiridega. Väljapanek avatakse laupäeva õhtul, vaadata saab seda 25. juunini. Näitusel osalevad Edward von Lõngus, Stina Leek, Kairo ja Gutface, nad sõitsid Berliini selle nädala algul.

Festivali Stencibility ja Neurotitani galerii näituse peakorraldaja Sirla sõnul jagatakse Berliinis toimuva näitusega sealseile vaatajaile killuke sellest, milline on Tartu tänavakunst. «Loodetavasti tulevad huvilised 2024. aastal ka ise seda Tartusse avastama,» lisas ta.

Näituse avamine on ühtlasi Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 avalöök väljaspool Eesti piire. «Hello Mister Police Officer on Tartu 2024 esimene programmisündmus välismaal,» ütles Tartu 2024 loovjuht Kati Ilves. «Oleme väga põnevil, et selleks on Tartu tänavakunst Berliinis, Euroopa tänavakunsti Mekas.»

Tartu 2024 programmiliini «Elu ja keskkond» juht Triin Pikk märkis, et Tartu 2024 programmi üks põhimõtetest on rahvusvahelisus, mis on omane ka Tartu tänavakunstifestivalile.

«Stencibility on aastate jooksul kutsunud Tartusse külla kunstnikke mujalt Euroopast,» lisas Pikk. «Suurepärane, et Tartu tänavakunst ja tänavakunstnikud saavad siin näitusel luua uusi kontakte, ammutada inspiratsiooni ja seda ise jagada. Ootame tänavakunstihuvilisi Tartusse 2024. aastal, kui toimub Stencibility suur tänavakunsti erifestival.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles