Uuele mänguväljakule pääseb ka ratastoolis väike patsient

Liisa Salekešina
Copy
Amserv Tähe esinduse juht Marek Pärli andis annetuse lastefondi esindajatele kätte. Ka 7-aastane Rasmus tuli mänguväljaku plaane kaema.
Amserv Tähe esinduse juht Marek Pärli andis annetuse lastefondi esindajatele kätte. Ka 7-aastane Rasmus tuli mänguväljaku plaane kaema. Foto: Kristjan Teedema

Kliinikumi külje all, Ludvig Puusepa 2 maja taga saavad tulevikus haiglas viibivad lapsed mängimas käia. Lastefond rajab sinna uue mänguväljaku, mis arvestab ka erivajadustega lastega.

Praegu laiub kliinikumi kõrval roheline pargiala, kus aeg-ajalt on märgata taastusravirühmi harjutusi tegemas. Tulevikus aga peaks seal asuma mitmete atraktsioonidega väliala, kus saavad aega veetmas käia kõik lapsed, ka need, kellel tavalisel mänguplatsil oleks keeruline liikuda.

Kliinikumi väiksed patsiendid saavad endale ronimislinnaku, erilise liivakasti, kuhu saavad minna ka ratastooli kasutavad lapsed, karusselli ja kiige ning ronimislooma. Erivajadusega suuremate laste ja noorte täiskasvanute tarbeks ehitatakse parki spetsiaalsed spordiseadmed, jalajälgedega sensoorne rada ning väga erinevaid olukordi pakkuv ratastoolirada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles