Kergejõustiklased tegid vihmas häid tulemusi

Lenel Karu
Copy
Tartlanna Diana Suumann (keskel) võitis kodulinna publiku silme all naiste saja meetri tõkkejooksus esikoha välisriikide võistlejate ees.
Tartlanna Diana Suumann (keskel) võitis kodulinna publiku silme all naiste saja meetri tõkkejooksus esikoha välisriikide võistlejate ees. Foto: Diana Jesin

Juba 57. korda peeti kolmapäeval Tartu Tamme staadionil Gustav Sule mälestusvõistlust, mis tõi tuulistes ja veidi vihmastes oludes kohale üle saja kergejõustiklase.

Lisaks Tartu sportlastele oli kohal ka tuntud nimesid Eestist ja teistest Baltimaadest. Mitmed tipud tegid oma hooaja avastardi just Tamme staadioni võistlusel. Kõige rohkem osavõtjaid oli naiste 100 meetri sprindis (18) ning meeste 800 meetri jooksus (15).

Peakorraldaja Liis Roose sõnul oli rõõm näha tihedat rebimist ja head konkurentsi. «Gustav Sule mälestusvõistluste eesmärgiks on taas kasvada rahvusvaheliseks võistluseks, mis meelitab kohale sportlasi ka kaugemalt – spordiklubi ja mina kui peakorraldaja teeme selleks omalt poolt kõik,» selgitas Roose. Ta lisas, et tore oleks seda ühel päeval spordiklubi oma staadionil teha.

Tihe rebimine

Põnevust jagus esikoha nimel naiste 100 meetri jooksus, kus stardis olid tuntud Eesti kergejõustiklased Õilme Võro, Kreete Verlin, Kristin Saua ja Ann Marii Kivikas.

Eestlastele pakkus konkurentsi lätlanna, kes krooniti neli aastat tagasi alla 23-aastaste Euroopa meistriks. Tartlasi esikolmikusse ei mahtunud, võidu teenis Kreete Verlin, talle järgnesid Kristin Saua ja Ann Marii Kivikas.

Seevastu naiste 100 meetri tõkkesprindis oli favoriidiks eelmise aasta Eesti meistrivõistluste hõbemedalist, Tartu kergejõustiklane Diana Suumann. Tema rivaalid olid näiteks Tokyo olümpiamängudel seitsmevõistluses 10. koha saavutanud hiinlanna Nina Li Zheng ning USAst Nebraska ülikoolist võistlustele saabunud Johanna Ilves. Lõpuks suutis Suumann aga napsata esikoha, teine koht jäi Marta Marksale ja kolmas Nina Li Zhengile.

Suve suhtes optimistlik

Meestest oli võistlustel kohal näiteks talvisel hooajal 300 meetri jooksus Eesti rekordi teinud Tartu kergejõustiklane Lukas Lessel, kes võistles nüüd 200 meetri jooksus ning jäi kolmandaks.

Mitmed tipud tegid oma hooaja avastardi just Tamme staadioni võistlusel.

Tartlane Andreas Trumm sai meeste teivashüppes esikoha. Ka meeste odavise oli tartlastele edukas: Ergo Tamm teenis esikoha, kolmanda koha aga Karel Tilga.

Ergo Tamm ütles, et on võistlushooaja osas positiivselt meelestatud.
Ergo Tamm ütles, et on võistlushooaja osas positiivselt meelestatud. Foto: Hendrik Osula

Esikoha võitnud Tamm ütles, et tulemust mõjutas viimase aja heitlik ilm. «Seetõttu ei ole saanud hoojooksu harjutada ning kannatas viske tehniline pool. Kui läheb soojemaks, saan viskerütmi paika,» sõnas ta. «Võimetes ja tehnikas varu on, seega olen edasise võistlussuve suhtes optimistlik.»

Tilga valmistub ka kümnevõistluse MMiks ja on kimpus olnud tagasilöökidega. Kuigi parema jala närvikahjustus ei lubanud tal vahepeal korralikult treenida, arvas ta võistluse järel, et on vigastusest juba peaaegu taastunud.

Tartlaste parimad saavutused
 

  • N 100 m tõkkejooksus Diana Suumann (TÜASK) 1. koht
  • N teivashüppes Marin Lõo (TÜASK) 2. koht
  • M teivashüppes Andreas Trumm (TÜASK) 1. koht
  • N 400 m Anette Pets (Tartu SS Kalev) 3. koht
  • M 800 m Uku-Renek Kronbergs (TÜASK) 2. koht
  • M odaviskes Ergo Tamm (TÜASK) 1. koht, Karel Tilga 3. koht
  • M 200 m Lukas Lessel (TÜASK) 3. koht
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles