Video ⟩ Päästjad madistasid autotöökotta pugenud tigeda saarmaga

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Esmaspäeva hommikul vupsas Jõgeval TGR autotöökoja lahtisest uksest sisse saarmas, kes keeldus lahkumast. Töökoja juht kutsus appi päästjad, et loomake taas loodusesse saaks.

Töökoja juht Heiki Baran rääkis, et töökoja uks oli lahti ning ühtäkki vupsas tummise vorstilati mõõtu tegelane talle garaaži ja puges lähedalseisvate õlitünnide all olnud euroaluste vahele. Esiti arvas Baran, et tegu on tuhkruga. «Proovisin teda sealt algul ise välja ajada, aga ta oli tige kui põrguline, ainult susises vastu ja järas tigedalt harjavart,» rääkis Baran. 

Seejärel helistas ta häirekeskuse numbrile, et päästjad aitaksid loomakese taas vabadusse. Ka vastava varustusega päästjatel oli tükk tegu, et looma aluse alt kätte saada. 

Samal ajal töökojas autot remondist oodanud Aivo Kuusk ei pidanud paljuks kogu seiklust ka videosse jäädvustada. «Vaatemängu oli seal täie raha eest, päästjad olid temaga täitsa hädas,» rääkis töökojas saarmajahti filminud Aivo Kuusk.

Ka imestas Kuusk, et kust see saarmas sinna üldse sai. «Ümbruses pole ühtki veekogu, jõgi on ka üle raudtee, mitme kilomeetri kaugusel,» arutles Kuusk.

Minutid kulusid ning lõpuks sai saarmal villand ning ta vupsas garaažist välja.

Saarmas suundus garaažist esmalt lähedalasuva ehituspoe juurde ning seejärel kiriku taha parki. Päästjad püüdsid teda endiselt tabada, kuid kuna loom oli väga kiire, siis lõpuks ta kadus ning loodetavasti leidis tee taas loodusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles