Loomakaitsjad heidavad ametnikele ette väärkohtlejate poputamist

Liisa Salekešina
Copy
Möödunud jõulude ajal tõi loomakaitseliit ühest Tartu korterist ära kitsastes, kuid põllumajandus- ja toiduameti poolt heaks kiidetud oludes peetud koera.
Möödunud jõulude ajal tõi loomakaitseliit ühest Tartu korterist ära kitsastes, kuid põllumajandus- ja toiduameti poolt heaks kiidetud oludes peetud koera. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Möödunud aasta oli loomakaitsjatele ning põllumajandus- ja toiduametile (PTA) töine, vahele võeti hulga loomade väärkohtlejaid ja tõuloomade vabrikante, ka neid, kes olid varem jäänud tähelepanuta.

Nüüd aga on loomade heaolu eest seisjad mures, kuna pärast ühe võtmeametniku koondamist sel kevadel PTAst on nende arvates märke ameti ükskõiksemaks muutumisest ja kohati töö tegemata jätmisest.

Ka Tartu Postimees on kajastanud juhtumeid, kus PTA on jubedatest tingimustest päästnud sadu loomi. Nii meenuvad Tammelinna maja kauni fassaadi taga tegutsenud koeravabrik, Põltsamaa valla koerakasvataja aastakümneid kestnud sekeldused ja hooletusse jäetud veised Reolas. Kõiki neid juhtumeid ühendab üks asi: nende inimeste tegemised olid teada juba varem ja mitte ainult naabritele, vaid ka PTA-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles