Kolme sõjakuuga kulus põgenikele üle saja tuhande euro

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartus vana arestimajas sisse seatud vastuvõtukeskuses jätkavad tööd sotsiaalkindlustusameti töötajad, politseispetsialiste seal enam ei vajata.
Tartus vana arestimajas sisse seatud vastuvõtukeskuses jätkavad tööd sotsiaalkindlustusameti töötajad, politseispetsialiste seal enam ei vajata. Foto: Margus Ansu

Sõja algusest Ukrainas on möödas kolm kuud. Nüüd jõuab sõja eest pagevaid inimesi Tartusse küll vähem kui märtsis ja aprillis, kuid abivajajaid on endiselt. Tartu linnavalitsus lõi kokku, et kolme kuu jooksul on Ukraina sõjapõgenike abistamiseks kulunud veidi enam kui 130 000 eurot.

Kõige suuremad kulud on seotud hariduse ja huviharidusega. Selles valdkonnas kulus linnal põgenike abistamiseks ligi 62 000 eurot. Tartu koolides õpib praegu 286 Ukraina last ja noort, lasteaedades käib 119 sealt pärit mudilast.

Kulutused tuli teha seetõttu, et koolidesse ja lasteaedadesse oli tarvis uusi töötajaid, selgitas Tartu abilinnapea Mihkel Lees. See tähendab, et linna koolidesse ja lasteaedadesse palgati juurde 14 töötajat, sest puudu oli nii kooliõpetajatest, lasteaiaõpetajatest kui ka tugiisikutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles