Lastekaitsepäev toob endaga uued liikumisväljakud kahele koolile

Tartu Postimees
Copy
Lastekaitsepäeval avatakse Veeriku kooli liikumisväljak.
Lastekaitsepäeval avatakse Veeriku kooli liikumisväljak. Foto: Tartu linnavalitsus / Helen Kalberg

Kolmapäevasel lastekaitsepäeval, 1. juunil avatakse Tartu Veeriku kooli liikuma kutsuv õueala ja Aleksander Puškini kooli spordiväljak.

Veeriku kooli liikuma kutsuv õueala oli üks kahest 2020. aasta Tartu linna kaasava eelarve võiduideest. Õuealal on pumptrack'i rada, parkuuriväljak, kummikattega liikumisväljak ja jõulinnak, lauatennise lauad, uued istumiskohad ning maasisesed batuudid. Lisaks rekonstrueeriti olemasolevad korv- ja võrkpalliplatsi katendid, korrastati haljastus ning rajati välivalgustus ja uus kõnnitee.

«Atraktiivsed ja rohkete võimalustega kooliväljakud aitavad suurendada laste liikuvust ja edendada tervislikke eluviise. Mõlemad liikumisalad on avatud ka kogukonnale, andes ümbruskonna inimestele võimaluse oma vaba aega aktiivsemalt veeta,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Ala ehitustööd läksid maksma 356 000 eurot, millest 100 000 eurot oli kaasava eelarve osa. Veeriku kooli õueala avatakse kolmapäeval kell 12.

Aleksander Puškini kooli spordiväljakule ehitati parkuuriväljak, tasakaalu- ja takistusrada, välijõusaal, krossijooksu- ja sprindirada ning murukattega spordiväljak. Ehituse käigus paigaldati lauatenniselauad ja slackline'i tasakaalulint, pingid ja prügikastid. Lisaks ehitati ka tänavaäärne kõnnitee koos ülekäigurajaga ning välisvalgustus. Väljaku avamine toimub 1. juunil kell 15.

Aleksander Puškini kooli spordiväljaku tööd läksid maksma 500 000 eurot. Mõlemad objektid ehitas Lars Laj Eesti OÜ.

Tartus avatakse uus mänguväljak traditsiooniliselt igal aastal lastekaitsepäeval, 1. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles