Eesti Rahva Muuseum kutsub inimesi laupäevasele ühislaulmisele

Tartu Postimees
Copy
Eesti lipu päeval, 4. juunil kogunetakse ühislaulmiseks Tartus Eesti Rahva Muuseumis.
Eesti lipu päeval, 4. juunil kogunetakse ühislaulmiseks Tartus Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Eesti Rahva Muuseum kutsub kõiki kaasa laulma laulu «Eesti lipp» (E. Võrk / M. Lipp), mille kirjutamisest möödub tänavu 100 aastat. Eesti lipu päeval, 4. juunil kogunetakse kaasa laulmiseks Tartus Eesti Rahva Muuseumis. Samuti on võimalik kaasa laulda oma kodus: ülekannet kontserdist ja ühislaulmisest teevad nii ERRi portaal kui Postimehe veebikeskkond.

Kontsert ERMis algab 4. juunil kell 13 eesti helilooja ja muusikateadlase Alo Põldmäe sissejuhatusega lipulaulu ajaloost ja heliloojast Enn Võrgust. Esinevad Tartu üliõpilassegakoor (dirigent Küllike Joosing), puhkpilliorkester Tamme (dirigent Gunnar Pettaig) ning Tartu Forseliuse kooli 3.–5. klassi rahvatantsurühm (juhendaja Airika Vadi).

Suur laulu «Eesti lipp» ühislaulmine algab kell 14.

Seejärel jätkuvad tegevused Eesti Rahva Muuseumis: koos giidiga saab osaleda liputuuridel päris esimese Eesti lipu juurde (tuurid on nii eesti kui ukraina keeles), käed külge panna töötubades ning vaadata suurel ekraanil filmi «Selle lipu all» (autorid Marko Raat ja Nora Särak). Kogu päeva on sissepääs püsinäitusele «Kohtumised» tasuta.

Laulu «Eesti lipp» 100 aasta juubeli tähistamist korraldavad Eesti Rahva Muuseum, Eesti riigikantselei, Eesti üliõpilaste selts ja Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutus.

Ühine meil olgu püüe ühes vennaarmuga,

kostku võimsalt meie hüüe:

«Eesti, Eesti, ela sa!»

Täpsema info ja laulu sõnad leiab siit: https://www.erm.ee/et/events/lipulaulu-paev

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles