GALERII ⟩ Tartu rattaralli võitis 17-aastane Romet Pajur

Copy

41. Tartu rattaralli võitis 17-aastane Romet Pajur, tehes Turu tänava lõpusirgel spurdi ja edestades kommentaatorite sõnul juba võitjaks kuulutatud profiratturit Alo Jakinit napilt-napilt. Kolmandaks tuli Rait Ärm.

Neid ärevaid finšieelseid hetki meenutas Romet Pajur ise nii: «Kohe kui ma sprinti alustasin, nägin et Alol sellist jalga ei ole... Ma tundsin, et mu jalg on sprindis hea, ja olin päris enesekindel, et saan ta kätte. Ma küll ei teadnud, kui kiiresti ja kui vara, aga õnneks jõudsin ja võitsin.»

Napilt kaotanud Alo Jakin ei varjanud, et ta tahtis võita, kuna Tartu rattaralli võitu tal polnud veel.

«Andsin endast maksimumi, nägin et finišijoon on lähedal, aga kui õpilane on sust kiirem, siis ka see on mingis mõttes ju hea märk,» kirjeldas Alo Jakin. «Romet on praegu üks kiiremaid juunioreid, ja talle ei olnud häbi kaotada. Sisimas muidugi tahtsin kõvasti võita, aga noh, täna jäin teiseks. Sportlikus mõttes on see kurb, aga päeva lõpuks sain naisele lilled ning pääsesin poodiumile, nii et ei ole kurta.»

Kui veel rajast ja 128 kilomeetrist rääkida, siis selle kohta ütles Tartu rattaralli võitja Romet Pajur, et kui tänast võrrelda mõne välismaa sõiduga, siis see ei olnud mitte midagi üle pea käivat.

Tartu rattaralli võitis 17-aastane Romet Pajur
Tartu rattaralli võitis 17-aastane Romet Pajur Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

«Saime ilusti minema, hakkasime ilusti tööle,» rääkis ta. «Ma isegi märkasin seda maastikku, see käis üles-alla, kurv ja kurv, oli äge. Muidu on Eestis kõik enam-vähem samasugune. Lõpp oli muidugi raske, kui ma pidin neid rünnakuid seal kinni püüdma, aga tuli ka ilusti välja ja kõik läks hästi.»

Alo Jakin kiitis samuti rada ning lisas, et ka mõnusad kaaslased peavad olema, et siis on hea kihutada sellise raja peal.

41. Tartu rattaralli start löödi tänavu lahti ERMi tagumise parkla juurest, kõik rajad suundusid Peipsi poole. 128 km rada läks Kõrvekülla, kulges edasi läbi Lähte, Äksi ja Maarja-Magdaleena ning võttis suuna Peipsi poole. Sealt läbis Kolkja, Kasepää ja Varnja. Siis Koosa, siis tuli Luunjasse ja läbi Ihaste ning lõpuks Eedeni tagant üle Sõpruse silla ning Turu tänava finišisirge oligi ees.

Eesti mehed Alo Jakin, Romet Pajur ja Rait Ärm. Hurraa!
Eesti mehed Alo Jakin, Romet Pajur ja Rait Ärm. Hurraa! Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Tänavuse Tartu rattaralli võitja selgitati välja kümneliikmelisest jooksikutegrupist, kuhu kuulusid Romet Pajur, Alo Jakin, Rait Ärm, Gert Kivistik, Oskar Nisu, Lauri Tamm, Aivaras Mikutis, Venantas Lašinis, Jörgen Matt ja Andzs Flaksis.  

Naistest läks võit Norra ratturile Malin Eriksenile, kes oli kokkuvõttes 63. kohal. Teise naisena lõpetas samuti Norra rattur Marthe Berg Edseth, kolmas ja ühtlasi parim Eesti naine oli Kristel Sandra Soonik.

Kokku registreeris 41. Tartu rattarallile 2496 ratturit, neist 243 27 km sõidule, 983 60 km distantsile ning 1270 ratturit startis 128 km rajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles