VIDEO Ajakirjanik istus kiirendusvõistlusel punnvõrri sadulasse esimest korda elus. Mis sai?

Copy

Jõgeval aset leidnud punnvõrride kiirendusvõistlusel näitasid ennast vaid kaks naist – Vooremaa ajakirjanik Tiina Säälik ja Tartu Postimehe ajakirjanik Aime Jõgi. Kumbki polnud neist kunagi oma elus võrri sadulas istunud, aga kumbki ei pistnud ka pillima, kui võrrivõistluse korraldajalt Eili Arulalt, kes ka ajakirjanik on, käsk tuli.

Pisukese harjutamise järel veensid nad pealtvaatajaid selles, et võrri selga sobivad ka võhikud, kui nad natukenegi võrrimeeste juttudest aru saavad ning kui neil endal hirmu müristamise, kiire paigaltrebimise ja bensiinitossu ees pole.

Aime Jõgil oli kasutada Rein Pärdi timmitud Riga 13, millega Rein Pärt ise saavutas retroklassis kolmanda koha ning mis on tehasest välja tulnud 1980. aastail.

Tiina Säälikul oli Lembit Aare kollektsiooni kuuluv MV-042 aastast 1961, välja lastud Lvivi tehasest – Ukraina austuseks osales võistlusel niisiis ka Ukraina võrr.

Raja pikkus oli 120 meetrit ning pärast finšit jäi veel 50 meetrit pidurdamise ruumi.

Aime Jõgi finišeeris millegipärast esimesena, aeg 18,3 sekundit. Tiina Sääliku aeg oli 19,7 sekundit. Ajad protokolli ei läinud, kuna tegemist oli tõesti vaid naiseliku elemendi esitlemisega, mis oli publikule otsekui soojenduseks enne karuste ja karvaste punnvõrrimeeste kiirendusrajale startimist.

Kõrval jooksis Tartu Postimehe fotograaf Kristjan Teedema, tööriistadeks videokaamera ja hiljem droon. Demonstratsioonsõidu ajaks kinnitas ta reporter Aime Jõgi külge portatiivse kaamera, mis vaatas näoga lenksu poole, ning teise väikse kaamera pani ta sabatule kohale pakiraamile, mis näitas, kes või mis sellest võrrist maha jäid.

Mõlemad ajakirjanikud nautisid elu esimest sääreväristamist kilgete ja rõõmuga, preemiaks medal kaelas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles