Norman Vahtra: Tänane esikoht tähendab mulle rohkem kui mõni suur võit Prantsusmaal

Lenel Karu
, reporter
Copy
Norman Vahtra täitis oma pikaaegse unistuse ja võttis Tour of Estonia Tartu GP-lt etapivõidu.
Norman Vahtra täitis oma pikaaegse unistuse ja võttis Tour of Estonia Tartu GP-lt etapivõidu. Foto: Tairo Lutter/Postimees/Scanpix Baltics

Kodulinnas profiratturite velotuuri Tour of Estonia viimase etapi võidu teeninud Norman Vahtra ütles, et on seda tulemust viisteist aastat oodanud ning tunne on väga eriline. Ta soovitab 18-aastasel Madis Mihkelsil samuti silma peal hoida, sest potentsiaal suurteks saavutusteks on tal selgelt olemas.

Norman Vahtra sõnas, et Tartu tänavate tundmine ja võistluste trajektooriga arvestamine mängisid kindlasti tulemuses mingil kujul rolli. Samas tõdes Vahtra, et Tartu GP teeb keeruliseks pigem osalejate taseme erinevus. «Prantsusmaal, kus ma sõidan suur osa võistlusi, ei lähe sellistel tõusudel grupp nii lihtsalt mitmeks osaks. Siin aga tuleb meeles pidada, et tasemed erinevad ja oma positsiooni tuleb hästi hoida, muidu võid avastada end järsku tagaajaja rollis.»

Vahtra sõnul oli täna keerulisi hetki ja olukordi, kus Eesti koondisel oli ennast keeruline mängu tagasi tuua. See aga õnnestus ning Vahtra täitis oma 15 aasta taguse unistuse. «Läksin rattatrenni 2006. aastal ja 2007. aastal tulin esimest korda seda profisõitu vaatama. Sellest ajast peale oli mõte, et see oleks kõige ägedam koht, kus üldse võita. Just emotsionaalselt,» kirjeldas ta.

«Isegi kui ma võidan Prantsusmaal mingi väga kõva kategooriaga sõidu, siis tänane päev jääb mulle ikka rohkem meelde,» lisas ta. 

Vahtra sõnul tehakse Tartus noorratturitega väga head tööd ning see spordiala on populaarne. «Madis Mihkels juba ainuüksi on väga talendikas ja kujutan ette, et temalt hakkab järgnevate aastate jooksul väga ägedaid tulemusi tulema,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles