Naiste võidusõidul Tour of Estonial jäi eestlanna Kristel Sandra Soonik grupifinishi võitjana teiseks

Lenel Karu
, reporter
Copy
Ladies Tour of Estonia võitis Poola rattur Agnieszka Skalniak-Sójka, teisele kohale tuli eestlanna Kristel Sandra Soonik ja kolmanda koha sai poolakas Karolina Karasiewicz.
Ladies Tour of Estonia võitis Poola rattur Agnieszka Skalniak-Sójka, teisele kohale tuli eestlanna Kristel Sandra Soonik ja kolmanda koha sai poolakas Karolina Karasiewicz. Foto: Adam Illingworth

Esimest korda peeti täna naiste võidusõit Ladies Tour of Estonia (111,7 km), kus võitis Poola rattur Agnieszka Skalniak-Sójka ning grupifinishis võitles teise koha välja 20-aastane Kristel Sandra Soonik. Kolmanda koha sai poolakas Karolina Karasiewicz.

Tänane naiskondade sõit kulges suuremalt jaolt Tartust väljas. Kuigi oli mitu rünnakut, ei õnnestunud neist ükski ning otsustavaks said Tartu linnaringid ehk viimased 25 km.

Esimesel linnaringil Lossi tänava tõusul ründas Poola rattur Agnieszka Skalniak-Sójka, kellele järgnes Elisabeth Ebras. Ebrasel tekkis ootamatult rattal tehniline rike, mistõttu ei olnud tal võimalik poolaka rünnakuga kaasa minna. Poola rattur sai linnaringidel vahe sisse ning finišeeris uhkes üksinduses ajaga 2 tundi ja 41,49 minutit.

Peagrupp jõudis finišisirge võitjast veidi üle minuti hiljem ning tugevast lõpuheitlusest väljus võitjana Viljandi rattaklubi kasvandik Kristel Sandra Soonik.

«Meil oli koondisega kindel taktika, keda me eest ära laseme ja keda mitte. Eesti koondis tegi väga head tööd ja vedas mu munakivitõusule esimesena. Sealt paraku ei saanud üksinda eest ära, aga saime pundiga väikse vahe sisse ja see püsis lõpuni. Mul oli ainult vaja finišit oodata ja siis juurde panna,» selgitas Soonik sõitu. Ta lisas, et kuna ta on puhas sprinter, oli sellise lahendusega sõidu lõpp talle väga sobilik. «Finiš oli pikk ja sile, täpselt mulle,» ütles ta. Parim noorrattur oli Elisabeth Ebras, kes lõpetas üldkokkuvõttes 23. kohaga.

Jätkuvalt sõidetakse Tour of Estonia viimast etappi ehk Tartu GP linnasõitu, mis jõuab esimeste lõpetajatega finišisse pärast kella 18 õhtul. Homme aga toimub 41. Tartu rattaralli, kus profiratturitega sõidab koos üle 2000 harrastaja. Valikus on 128, 60 ja 27 km distants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles