Tohoh! Ilmakaared kaardil nagu jumal juhatab

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Kas Võru tänav kulgeb põhjast lõunasse või läänest itta?
Vasakpoolsel, Tartu kodulehel oleval kaardil on ilmakaared pööratud, parempoolsel kaardil on põhi klassikaliselt üleval.
Kas Võru tänav kulgeb põhjast lõunasse või läänest itta? Vasakpoolsel, Tartu kodulehel oleval kaardil on ilmakaared pööratud, parempoolsel kaardil on põhi klassikaliselt üleval. Foto: tartu.ee/TPM

Viimaseks piisaks karikas sai Tartu linnavalitsuse teavitus Võru tänaval ees ootavast soojatorustiku ehitusest ja tartlane Heiki Lill pani kirja oma murega segatud imestuse: «Missugust topograafilist süsteemi või arusaama viljeletakse liikluskorralduse muudatustest teavitamisel? Sel korral on kaart keeratud külili. On olnud olukordi, kui kaarti on keeratud 45 kraadi. Tavainimene vaatab kaarti selliselt, et lehe ülal on põhi ja allpool lõuna.»

Vähe sellest, siis avastas Lill ka teadaande ees ootavast rattavõistlusest, mille juures selgitavad kaardid olid pööratud. «Kui nüüd vaadata Tartu linna FB postitust rattaralli kohta, hakkab pea lausa valutama: kaardid on kolmes eri suunas,» lisas ta. «Tartu linnavalitsuse presenteeritavate uudiste juures peab alati esmalt uurima, mis koordinaatsüsteem on jälle kasutusel ja kas see on üldse Tartu, mida näidatakse. Lisaks ei jää säärase info puhul ümbersõidud mitte mingi trikiga meelde.»

Töövõtjate info

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles