Sõjakad varesed ründavad oma pesa kaitstes jalakäijaid

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Anne 47 ja 49 maja vahel tasub praegu sõjakate vareste kaitseks kanda mütsi või veel parem kiivrit, nagu tegi eile seal reporter Eili Arula.
Anne 47 ja 49 maja vahel tasub praegu sõjakate vareste kaitseks kanda mütsi või veel parem kiivrit, nagu tegi eile seal reporter Eili Arula. Foto: Sille Annuk

Anne 47 ja 49 maja vahel rohealal kõrgete kaskede otsa on pesa rajanud eriti sõjakas hallvaresepaar. Praegu on pesas pojad ning varesemamma ja -papa kaitsevad võsukesi kõigest hingest, rünnates vajaduse korral läheduses jalutajaid.

Eile lõuna paiku tiirutasid varesed pesa ümber ja kraaksusid sõjakalt, kui jalutaja pesapuule liiga lähedale läks. Rünnak jäi õnneks ära. Aga lähedal elavad inimesed räägivad, et tihti lendavad varesed pesa kaitstes möödujatele pähe.

Valvet pidanud vares ajas eile möödujaid nähes suled puhevile ja lendas oksalt oksale, ise kurjakuulutavalt kraaksudes. Fotosessiooni ajal ta aga rünnakut ette ei võtnud.
Valvet pidanud vares ajas eile möödujaid nähes suled puhevile ja lendas oksalt oksale, ise kurjakuulutavalt kraaksudes. Fotosessiooni ajal ta aga rünnakut ette ei võtnud. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles