Tsiklite ülevaatuste statistika reedab puudujääke, läbi saab pidureid kontrollimatagi (1)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Profdiagnostik on üks vähestest ülevaatuspunktidest Eestis, kus on olemas mootorrataste pidurite kontrolliks mõeldud rullstend. Selle juures jälgis kontrolli ülevaatuspunkti omanik Andres Peerna (paremal).
Profdiagnostik on üks vähestest ülevaatuspunktidest Eestis, kus on olemas mootorrataste pidurite kontrolliks mõeldud rullstend. Selle juures jälgis kontrolli ülevaatuspunkti omanik Andres Peerna (paremal). Foto: Madis Veltman

Viimati paluti mul platsil mootorratta pidureid demonstreerida kolme aasta eest, nentis tsiklimees Taavi Limbak. Sellest pakkumisest ta aga keeldus. «Platsil oli lahtine kruus, selline kiviklibu. Siis ütlesingi, et kulla mehed, kui tahate, et ma külili viskaks ja ratta ära lõhuks, võin selle ratta siin niisama ka jalaga külili lüüa. Miks ma peaks tahtma ratast lõhkuda?» sõnas ta.

«Minu mootorrattale pole nõuetekohast pidurite kontrolli tehtud alates 2011. aastast ehk kogu aja jooksul, mil olen tsikliomanik olnud,» ütles tsiklijuht Age, kes ei soovi oma perekonnanime ajalehes avaldada. «Ei Tartus, Viljandis ega Tallinnas,» lisas ta. Mootorratta pidurdusvõimet pole juhi sõnul proovile pandud ei spetsiaalsel rullstendil ega platsi peal.

Kas ülevaatusel pidureid kontrolliti või mitte, ülevaatuspunktid tõendama ei pea, sest kuigi viimased neli aastat on neil kohustus sõidukeid kontrollida kaamerasilma all, mootorrataste kohta see nõue ei kehti ja nende ülevaatustest transpordiamet videojäädvustusi ei nõua.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles