Galerii Motoexotical saab näha hiigelsuurt mootorratast ning läikima löödud uut ja vana tehnikat

Copy

Mototehikale pühendatud mess Motoexotica, mis koroonaviiruse tõttu kahel aastal tuli ära jätta, saab homme Tartu Näituste messikeskuses taas alguse. Teiste seas on kohal Ukraina päritolu vanatehnika ning motoklubi Jõgeva MC esitleb hiigelsuurt mootorrattaskulptuuri.

Eile lõuna paiku käis messi B-hallis enam kui neli meetrit pika ja kolm meetrit kõrge mootorrattaskulptuuri värvimine, sest hiigelmotikas sai transportimisel veidi kriimustada. Tartu Näituste messikeskuse kommunikatsioonijuht Henrik Urbel tunnistas, et hiiglasliku mootorratta transport messihalli oli paras kunsttükk. «Mootorratas tuli osadeks võtta ja siis hallis kokku laduda,» vahendas Urbel.

Skulptuuri autor on Jõgeva MC liige Tapio Lahti, kes keevitas hiiglasliku mootorratta kokku oma koduhoovis. Kogu protsess alates ideekorjest ja materjali otsimisest kuni teostuseni võttis aega julgelt üle aasta.

Pärast motomessi on plaan skulptuur sättida Jõgevale Piibe maanteel asuva ringristmiku keskele. Millal täpselt skulptuur Jõgevale jõuab, ei ole veel kindel, kuid teada on, et plaan on see sinna paigaldada veel sel aastal.

Motoexotical on alati väärilise koha leidnud vanatehnika. Sel korral pühendab vanatehnikaklubi Unic-Moto oma väljapaneku Ukrainas valmistatud mootorratastele.

Lähemalt saab tutvust teha Ukraina mootorrattatootmise ajalooga ning Dnepri ja Kievljanini mootorrataste ning Lvivi võrridega.

Ka vanatehnikaklubil Levatek on messil väga väärikas väljapanek. Sel korral on nad suurt rõhku pannud Riga sääreväristajate ja mopeedide esitlemisele. Neid on motomessile kaasa võetud väga mitmeid. Väljapaneku hulgas on ka Riga 5. seeria võrr. See sai hiljuti musta värvi registreerimismärgi, mis on uunikumide seas eriline tunnustus.

Motomessil ei ole koht vaid kaherattalistel. Hulga vaatamist jagub ka ATV sõpradele. Väljas on nii uusi kui ka juba mudaseid metsaradu näinud maastikusõidukeid.

Motomessiga samal ajal leiab messikeskukses aset ka ilumess ILU, mille käsutuses on messikeskuse C-hall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles