Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Veljo Tormis tõrjus elegantselt massiivrünnaku

Copy
Segakoori Rõõmusõõm, orkestrit ja keelpilliansamblit dirigeerib Kumu auditooriumis Liisa Rahusoo. Publikusse tulvab kontsert «Cancel culture».
Segakoori Rõõmusõõm, orkestrit ja keelpilliansamblit dirigeerib Kumu auditooriumis Liisa Rahusoo. Publikusse tulvab kontsert «Cancel culture». Foto: Ed Labetski

Paberilt lugedes tundus idee siduda Veljo Tormise koorilaulud ja bändi Massive Attack loomingupõimik üheks tervikuks pööraselt äge. Saalis istudes tundus, et paberit ei maksa siiski uskuda. Vähemalt mitte täiel määral.

Kastre valla toel kaheksa aastat tegutsenud hobikoor Rõõmusõõm dirigent Liisa Rahusoo juhatusel lõpetas Tartus Tubina saalis ringreisi Tormise / Massive Attacki kavaga «Cancel culture» (inglise keeles tühistamiskultuur – toim). Kaasas ansambel ja keelpillikvartett.

Kava oli juba ette kantud Viljandis, Võnnus, aga ka Kumu auditooriumis. «Tallinlased tükkisid plaksutama, mujal oli kultuursem publik,» kostis tagareast sosin. See viitas, et ilmselt ühtlase helilise kulgemisega kava peab publiku kõrvus Tormise ja Massive Attacki niimoodi segi mikserdama, et enam ei aduks, kus üks lõpeb ja teine algab.

Tagasi üles