Soodne linna toasoe jääb Märja rahvale kättesaamatuks

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Märja elanik Vambola Paavo näitab näpuga oma maja poole. Sel talvel tuli temal ja kõigil teistel Märja kortermajade elanikel taas rinda pista soojakatkestustega.
Märja elanik Vambola Paavo näitab näpuga oma maja poole. Sel talvel tuli temal ja kõigil teistel Märja kortermajade elanikel taas rinda pista soojakatkestustega. Foto: Sille Annuk

Enam kui poole tuhande elanikuga Märja alevik, mis asub Viljandi maantee ringristmikust paari kilomeetri kaugusel, on juba aastaid kimpus kohaliku katlamajaga. Alevikus tuleb soojakatkestusi ette igal kütteperioodil. Toasooja hind on aga seejuures üsna krõbe. Haldusreformiga sai Märja alevik üle nelja aasta tagasi Tartu osaks ning siis kerkis lootus, et linn liidab aleviku oma kaugküttevõrku. Nüüdseks on aga selge, et tuleb leppida kohaliku katlamajaga.

Märja elanik Vambola Paavo rääkis, et sel talvel olid kortermajades iga kuu soojakatkestused. Vedelkütusel töötav katlamaja on tema hinnangul täielikult amortiseerunud. «Isegi kõige külmemal ajal, veebruaris oli meil küte mõni päev ära,» lausus ta.

Märja katlamaja.
Märja katlamaja. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles