Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Käest mängitud edu: Tartu Ülikoolile sai saatuslikuks meeskonna ühise panuse puudumine

Copy
Pärnu Sadam noppis napi võidu pärast Andris Mistersi edukat kaugviset mängu viimastel sekunditel.
Pärnu Sadam noppis napi võidu pärast Andris Mistersi edukat kaugviset mängu viimastel sekunditel. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli meistriliiga teine finaalmäng Tartu Ülikool Maks & Mooritsa ning Pärnu Sadama vahel tõi Tartu Ülikooli spordihoonesse üle 2000 korvpallisõbra. Täiuslikku õhtut kodupublik paraku ei saanud – Pärnu Sadam juhtis mängu vaid korra, aga seda lõpusekunditel pärast Andris Mistersi kolmest ja võitis sellega mängu 69:68. Braxton Huggins tõi Tartu parimana 29 punkti ja võttis kuus lauapalli.

Tartu Ülikooli spordihoonesse kogunenud peaaegu täismaja ehk üle 2000 inimese nägid esimesel veerandajal kodumeeskonna äärmiselt head valmisolekut mänguks.

Oma liidri Braxton Hugginsi vedamisel visati avaveerandil 28 punkti ja Pärnu hoiti 10 punkti peal, needki vaid vabavisetest. Mängu edenedes aga pärnakad kosusid ja suutsid vahet vähendada. Poolajapausiks oli Tartu edu 40:28.

Kolmandal veerandajal näitas Pärnu meeskond ühtlasemat tegutsemist, samas kui tartlased jäid palju lootma oma peamiste punktitoojate Hugginsi ja Emmanuel Wembi peale. Samuti hakkas Pärnu ülekaal lauas järjest enam rolli mängima. Kolmanda veerandaja lõpuks juhtis Tartu 55:50.

Mäng püsis siiski kodumeeskonna juhtimise all sisuliselt kuni viimase minutini. Pärnu jõudis 65:65 viigini kui mängida jäi kaks ja pool minutit. Oleksandr Kovliari kolmene pani aga publiku rõkkama ja viis Tartu ette. Siim-Markus Posti vabavise vähendas vahe kahele.

Pärast Robin Kivi mööda läinud kaugviset sai Pärnu laua ja 15 sekundit enne lõppu viis Andris Mistersi kaugvise Pärnu esmakordselt ette 69:68. Tartu lõpurünnak ei õnnestunud ja nii võttis Pärnu võõrsilt väga magusa võidu ning läks finaalseeriat 2:0 juhtima.

Braxton Huggins kogus ligi 30 mänguminutiga 29 punkti ja kuus lauapalli. Üle 36 minuti mänginud Emmanuel Wembi arvele jäi 18 punkti ja 11 lauapalli.

Pärnu Sadama parimana sai Mihkel Kirves kirja 17 punkti ja 13 lauapalli. Robert Valge lisas 15, Siim-Markus Post 11 punkti ja kaheksa korvisöötu ning Ivo Van Tamm 10 punkti ja üheksa lauapalli.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi hinnangul jäi puudu kogu meeskonna panusest. «Mäng on 40 minutit ja võistkonnas on 12 mängijat. Kui ainult viis mängivad, siis sellest ei piisa. Kõik mängijad peavad oma panust suurendama nii kaitses kui rünnakul ja mitte ainult edasi-tagasi jooksma. Jällegi ei suutnud me lõpus lauavõitlust kontrollida ja tegime rumalaid pallikaotuseid. Viimase kolme minutiga kaotasime kolme korral palli, tegime rumala vea ega saanud lauapalle kätte. See on kinni mentaalses pooles ja peame sellega enne järgmist mängu tegelema,» sõnas Mazurs.

Kolme võiduni peetava seeria kolmas ning võibolla otsustav mäng peetakse neljapäeval, 26. mail Pärnus. Kui Tartu peaks selle võitma, tuleb seeria taas tagasi Tartusse laupäeval, 28. mail ja vajadusel peetakse viies mäng Pärnus esmaspäeval, 30. mail.

Tagasi üles