Kadri Paas: riigikogulased, ka teie valijad tahaksid eluga pääseda (1)

Kadri Paas
, sisejulgeoleku asjatundja (Eesti 200)
Copy
Kadri Paas
Kadri Paas Foto: Sander Ilvest

Riigikogul oleks viimane aeg pärast mitu kuud tagasi alanud Ukraina-Vene sõda asuda ehitusseadust Eesti inimeste hüvanguks täiendama, et ka Eesti suuremate uusehitiste alla rajataks ruumid, mida vajaduse korral saaks kasutada varjendina.

Riigikogu on viimastel kuudel teinud usinalt tööd. Vastu on võetud avaldusi Ukraina toetuseks, Eesti seisukohtade levitamiseks ja Kremli peremehe psühhopaatilise sõja hukkamõistmiseks. Sõja alguses oli siit- ja sealtpoolt kuulda ettepanekuid, et NATO peaks sulgema Ukraina õhuruumi. Õhuruumi sulgemise õhin läks siiski kiiresti üle, sest selle elluviimine tähendanuks NATO riikide otsemaid sõtta astumist ja sattumist. Eesti kontekstis tähendanuks see venelaste raketirahet Ämari lennubaasile, Tapale ja Võrule. Algatuseks.

Lääneriigid karmistavad sanktsioone ja keeravad venelaste jaoks aina kõvemini kruve kinni. Seni tulutult. Sõja lõppu pole näha. Olekski imelik, kui paistaks, needsamad sanktsioone kehtestavad ja retooriliselt otsustavad riigid maksavad iga päev Vene riigikassasse energia eest nõks alla miljardi euro. Iga päev, sisuliselt miljard eurot. NATO ja Euroopa riigid õlitavad Vene logisevat sõjamasinat sanktsioonidega võidu. Võrdluseks, Eesti riigieelarve on ligikaudu 13 miljardit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles