Vanast kutsekoolist leiti sadakond sõjasümbolitega mälestustahvlit (5)

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Mälestustahvlid avastati 2004. aastast jõude seisvast Kallaste kutsekooli hoonest.
Mälestustahvlid avastati 2004. aastast jõude seisvast Kallaste kutsekooli hoonest. Foto: Sille Annuk

Aprilli lõpus, 9. mai eel keelas politsei- ja piirivalveamet üle Eesti vaenulike sõjasümbolite levitamise avalikus ruumis. Peatselt pärast keelu kehtestamist laekus politseile info, et Kallaste linnast Peipsiääre vallale kuuluvast hoonest on leitud 105 sõjasümbolitega, sealhulgas Georgi lintidega, kaetud mälestustahvlit.

Kuivõrd varasemate aastate praktika on näidanud, et selliseid plakateid kasutatakse 9. mai tähistamiseks Kallaste linnas sõjas hukkunute mälestusmärkide juures, võttis politsei need võimalike provokatsioonide ja konfliktide vältimiseks hoiule ning tuvastab nüüd nende päritolu ja omanikku, selgitas Lõuna prefektuuri piirkonnapolitseinik Kaupo Sirel. 

Peipsiääre vallavanema Piibe Koemetsa sõnul leiti tahvlid Kallaste vana kutsekooli keemiaklassist. Algul mindi ruumidesse hoopis keemiliste ainete kontrolli tegema. Kuidas plakatid sinna said ja kellele need kuuluda võivad, ei osanud vallavanem öelda.

Aprilli lõpus keelas politsei vaenulike sümbolitega avalikud koosolekud kõikjal Eestis ning andis sellega selge sõnumi, et sõjasümbolitel ja teistel Putini režiimi toetavatel tegevustel ei ole 9. mail eel, ajal ega ka pärast seda Eestis kohta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles