Pallase invasiooni hulgas pakub elamusi omaette nähtuse esindaja

Enriko Talvistu
, kunstiajaloolane
Copy
Harri Puderselli maastikumaalide «Kääriku» (vasakul) ja «Sydney laht» vastas riiulil on vasakult esimene Leo Kunnase dokumentaaljutustus «Viiv pikas sõjas».
Harri Puderselli maastikumaalide «Kääriku» (vasakul) ja «Sydney laht» vastas riiulil on vasakult esimene Leo Kunnase dokumentaaljutustus «Viiv pikas sõjas». Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel olid kõikvõimalikud kunsti näitamise kohad linnas kunsti täis. Seda on üles riputatud ka Tartu ülikooli ja linnaraamatukogu kõikmõeldavates koridorides – seoses Prima Vista kirjandusfestivaliga. Eriti võimas on kõrgema kunstikooli õppejõudude ja tudengite invasioon mitte ainult Pallase galeriis, vaid ka raamatukogudes.

Nende kõrval jagub ehk vähem tähelepanu Harri Puderselli (5. VI 1922 – 18. III 2008) 100. sünniaastapäevale pühendatud ekspositsioonile ülikooli raamatukogu kolmandal korrusel. Tegelikult on seegi kunstikooli näitus ajaloolises mõttes, sest oli ju Pudersell pika osa elust seal õppejõud ja direktorgi. Tema maastikumaalid olid kunagi kunstnike maja näitustel nii tavapärased, et nendega jõudis isegi liiga ära harjuda.

Omaette nähtus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles