Erkmaa KK 2001 poisid võitsid liiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukad korvpallipoisid
Võidukad korvpallipoisid Foto: Allikas: Erkmaa KK

Nädalavahetusel toimus Raplas Eesti 2001 liiga finaalturniir. Erkmaa Korvpallikooli poisid võitsid kuldmedalid.

Treener Gert Prantsi juhendatav Erkmaa KK 2001.a. ja hiljem sündinud poiste võistkond alustas oma teekonda liigas madalamast divisjonist.
Esimese liiga B-alagrupis oli eesmärk pakkuda võistkonna noorematele ja vähem kogenud mängijatele võistluskogemust ning karastust. Kuuest alagrupi mängust võideti viis, alla tuli vanduda Jõhvi SK/KK Hito võistkonnale. Võidukalt läbiti ka vahegrupp, mis tagas pääsu play-off turniirile.

Veerandfinaalis alistasid Tartu poisid Korvpalliklubi Pauluse 66:43 ja poolfinaalis Rakvere Spordikooli 78:58

Finaal kohaliku Rapla Korvpallikooli vastu oli finaali väärt. Kohalikku spordihoonesse oli kogunenud palju pealtvaatajaid. Põrisesid trummid ning kaasaelamisega ei hoitud tagasi. Algusest peale näitasid mängijad oma parimaid oskusi. Mäng oli täis siirast tahet ja võitluslik, korve tuli ühele- ja teisele poole. Erkmaa KK poisid suutsid oma võimalused paremini ära kasutada ning võita väga korviderohke mängu seisuga 95:79.

2001 liiga All-Star mängijate hulka kuulusid Kerr Kriisa ja Kaspar Kitsing. Meeskonna MVP oli Patrik Peemot.

Treenr Gert Prantsi juhendatav Erkmaa KK mängis koosseisus: Kerr Kriisa, Kaspar Kitsing, Patrik Peemot, Peeter Toomas Tael, Martin Lutsar, Reio Sillapuu, Uku Sõrmus, Sander Pärn, Paul Jürgens, Sten-Eric Käämer, Carl-Andro Prükk, Heiki Peterkopf, Gregor Kuuba. Meeskonda aitasid hooaja jooksul veel Christofer Kalda ja Kevin Liivak.

2001 liiga lõplik paremusjärjestus:

1. Erkmaa KK
2. Rapla KK
3. Märjamaa SK
4. Rakvere SK
5. Pärnu Paulus
6. TÜ/Salva
7. TTÜ/Rim
8. Jõhvi SK/KK Hito

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles